Blog

Hoe begin je met het maken van een website? Deel 1

Je weet al een tijdje dat je een nieuwe website wilt, maar niet waar je moet beginnen? Dan is dit een leuk en nuttig artikel om eens door te lezen. Er komt namelijk veel kijken bij het maken van een nieuwe website. In dit artikel bespreken wij de voorbereiding. Zo ga je goed van start!

Hosting, wat is dat?
Om een website te kunnen plaatsen op internet heb je een hosting nodig. Dit is een plek op internet waar jij ruimte koopt om jouw website neer te zetten. Let bij het kiezen van een hosting op de volgende punten:
* Wat zit er in hostingpakket?
* Is de hosting goed bereikbaar mocht je vragen hebben?
* Kies voor een SSL-verbinding. Hiermee zijn de gegevens die verzonden worden via jouw website beveiligd.
* Via je hosting loopt ook de webmail. Bijvoorbeeld info@jouwbedrijf.nl

TIP
Voor een normale website biedt een hosting standaard voldoende ruimte. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Mocht je een hele grote website hebben met veel data, veel automatisch mailverkeer of een hele grote hoeveelheid foto’s plaatsen op jouw website is het raadzaam om te kijken naar de aangeboden ruimte op de hosting. Deze activiteiten nemen veel ruimte in.

Domeinnaam
Heb je net een hippe pakkende naam voor jouw website en bedrijf bedacht, ga je op internet kijken, is de domeinnaam al vergeven aan een ander! Check eerst of jouw domeinnaam nog vrij is. Google even op “domeinnaam checken” en je bent er binnen 2 minuten uit of deze nog vrij is.

Nog enkele tips:
* Kies een domeinnaam die makkelijk te onthouden en te spellen is
* Kies een domeinnaam die iets zegt over jouw bedrijf of diensten
* Kies een domeinnaam die eindigt op .nl of .com. Dit komt professioneler over.Bepaal je koers.

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat jouw doel is. Wil je een product of dienst verkopen? Wil je mensen informeren?
Daarna kan je bepalen wie jouw doelgroep is, hoe je jouw doelgroep kan vinden en bereiken en welke informatie er allemaal op de website moet komen. Zet eens wat concrete dingen op papier. Zo ga je zelf ook kritischer kijken naar je eigen ideeën.

TIP
Leg je ideeën en plannen eens voor aan anderen. Vraag feedback over je bedrijfsnaam en dienst. Is het een ander duidelijk wat jouw bedrijf precies doet en welke diensten het aanbied? Maak je plannen concreet.blogEindelijk beginnen
Wanneer je een hosting en domeinnaam hebt aangevraagd is de eerste stap naar een nieuwe website gezet. Hoe ga je nu verder? Je kan er voor kiezen om zelf een website te maken in een toegankelijk pakket zoals WordPress, JIMDO, Pixieset. (Let op: WordPress is niet een hosting, WordPress kan je gratis downloaden en installeren op jouw hosting.)

Liever uitbesteden?
Je kan er ook voor kiezen om jouw website te laten maken door een webdesigner. Dit kan zo uitgebreid als je wilt. Van het ontwerpen van de huisstijl, het bouwen van een website, tot het integreren van specifieke functies.

Liever zelf aan de slag?
Bij ons is het ook mogelijk om support te vragen wanneer je zelf een website wilt bouwen, maar tegen dingen aan loopt. Bijvoorbeeld het installeren van een pakket. Wij werken met een strippenkaartsysteem die inzetbaar is wanneer jij hulp nodig hebt.

Tot slot
Hopelijk heb je al veel nuttige informatie gelezen in deze eerste blog en kan je hiermee een start maken met die mooie nieuwe website! In onze
 volgende blog gaan we actief aan de gang met het bepalen van de huisstijl en het ontwerp. Zie ik je daar?

Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op of kijk bij onze aantrekkelijke pakketten en tarieven.

Wil je dit artikel delen? Dat kan via de buttons onder het bericht.
Maart 2020. Geschreven door Carmen Bakker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *