0623996722
Komopbezoek logo

Wij zijn het afgelopen jaar (en nog steeds) druk bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe website van onze gratis bezoekplanner en nog steeds werken wij hieraan. De afrondende fase is bereikt! Daarom vinden wij het leuk om jullie in grote lijnen mee te nemen in het proces. Wat komt er kijken bij een omvangrijk project?

Elk project begint met het in kaart brengen van de wensen van de gebruiker. Alle ideeën, wensen en alles wat in ons opkomt schrijven we op tijdens een brainstormsessie. Wat is er goed aan de huidige versie, wat kan er verbetert worden, welke functies willen we toevoegen,  welke feedback krijgen we terug van gebruikers.

De website wordt gebouwd in PHP, HTML en CSS. Elke pagina, alle formulieren hebben wij opnieuw gebouwd. Wanneer je met een CMS werkt (bijvoorbeeld WordPress) komen er regelmatig nieuwe updates beschikbaar. Wanneer je zelf een website bouwt, moet je rekening houden met de doorontwikkeling van de programmeertalen. Ook komt het voor dat bepaalde statements (codes) worden vernieuwd of zijn komen te vervallen. Bij het herbouwen van een website moet je hier rekening mee houden dat alles up-to-date blijft.

Tijdens het bouwen hebben wij steeds onze doelgroep en doelen in gedachten gehouden. Onze doelgroep bestaat uit alle leeftijden, iedereen moet de bezoekkalender eenvoudig en snel kunnen gebruiken. Onze eigen ideeën en feedback van gebruikers hebben wij meegenomen om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te kunnen herbouwen. De website wordt gebouwd volgens het mobile first principe. Dit houdt in dat de focus ligt op het mobiele gebruik van de website, super belangrijk want het merendeel van de gebruikers plant zijn bezoek in met een smartphone.  

Inmiddels zitten wij in de testfase. Testen, verbeteringen doorvoeren en nog eens testen. Wat gebeurt er in verschillende scenario’s. Een heel simpel voorbeeld. Ik maak een bezoekkalender aan en vergeet mijn gebruikersnaam in te vullen, welke melding hoort er te verschijnen. Wordt alle net ingevulde informatie weggegooid? Welke informatie blijft er staan? Werkt dit zoals het bedacht is. Je wil niet dat iemand opnieuw moet beginnen, want wij willen dat iedereen binnen één minuut een bezoekkalender kan aanmaken!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de lancering van Komopbezoek 2.0 volg onze socialmedia pagina’s!